Renovatie van metalen gevelbeplating

Gevelrenovatie met profielplaten of sandwichpanelen

Duurzame gevelrenovatie, snel terugverdiend !

Met bijna 40 jaar praktijkervaring weten wij bij PIB hoe wij snel kunnen inspelen op de laatste trends tegen een concurrerende prijs.
Door gevelrenovatie te combineren met isolatie verbetert u het energielabel van uw bedrijfspand. Bovendien betekent gevelrenovatie of restyling in commercieel opzicht veel voor de uitstraling van het pand en het imago van de gebruiker.  

De 5 opties voor gevelrenovatie

Optie 1: Schadeherstel

Optie 1: Staal is een duurzaam bouwmateriaal, maar helaas niet tegen elke vorm van fysiek geweld bestand. Daarom staat ons een team van service-monteurs ter beschikking, dat gespecialiseerd is in het herstel- of de vervanging van beschadigde gevelbeplating en randafwerkingen.
Neem contact met ons op voor een offerte

Optie 2: Reinigen & Coaten

Optie 2: U kunt uw gevel (laten) reinigen en overschilderen. We spreken dan eigenlijk niet van renoveren, maar van onderhoud en reparatie. Voor een termijn van 5 tot 8 jaar is dit een prima oplossing. De eerlijkheid gebiedt ons te vermelden, dat u op langere termijn wel opnieuw aan de beurt en dus duurder uit bent!
Reinigen & Schilderen bieden een prima oplossing op korte termijn.
Meer weten over reiniging, inspectie en onderhoud.

Optie 3: Restylen

Optie 3: U kunt door ons een nieuwe huid, direct op de bestaande beplating laten aanbrengen. De oude beplating blijft gewoon zitten en de nieuwe beplating is voorzien van een duurzame coating. 
Duurzaam restylen met een onderhoudsvrije garantie tot 40 jaar. 
Bekijk ons assortiment gevelprofielen voor restyling

Optie 4: Extra isoleren

Optie 4: U kunt ons de oude gevelbeplating laten verwijderen en een extra laag minerale isolatie over de oude isolatie laten aanbrengen. Wij monteren dan op afstandhouders uw nieuwe beplating, die is voorzien van een duurzame coating.
Extra isoleren i.c.m. restylen optimaliseert uw energielabel en uw onderhoudskosten dankzij de onderhoudsvrije garantie tot 40 jaar.
Lees meer over de voordelen van binnendoos isolatie

Optie 5: Verduurzamen

Optie 5: Wij verwijderen de oude gevelbeplating en het oude isolatiepakket en brengen een nieuw, hoogwaardig mineraal isolatiepakket aan (Rc 3.0 - 3.5). Daarna monteren wij op afstandhouders uw nieuwe gevelbeplating, voorzien van een duurzame, onderhoudsvrije coating. De hogere investering, die met deze optie is gemoeid, verlengt de levensduur van uw gebouw met tenminste 40 jaar en verlaagt uw exploitatiekosten aanzienlijk.
Verduurzamen van uw gebouw door levensduurverlenging i.c.m. een snelle ROI dankzij aanzienlijk lagere exploitatiekosten.
Meer informatie over duurzaam renoveren

Hoe verdient gevelrenovatie zich zo snel terug ?

Gevelrenovatie is al mogelijk vanaf € 25,00/m2 geveloppervlak. Dat komt neer op ca. € 12,50/m2 vloeroppervlak. Het ligt voor de hand, dat in geval van leegstand, een pand met een frisse uitsraling eerder wordt verhuurd dan een pand met een gedateerde uitstraling. Dus bij een huurprijs van € 40,00 à € 50,00/m2 per jaar verdient zich dat in 3 - 4 maanden terug. Wie kan zich nu nog leegstand permitteren ?

Snel schakelen met een Artist Impression

Bij gevelrenovatie is vaak geen sprake van constructieve ingrepen en daarom stelt de overheid in de omgevingsvergunning minder strenge eisen. Meer informatie hierover vindt u op het digitale omgevings-loket.
Ter ondersteuning van uw aanvraag kunnen wij voor welstand, op basis van foto's van de bestaande situatie, een Artist Impression maken van de beoogde nieuwe uitstraling van uw gebouw. Onze aanpak is al vaak succesvol gebleken. De vergunning wordt dan snel verleend en dat stelt u in staat om direct uw wensen te realiseren.