AluZinc-185 0,55 - 0,63 - 0,75 mm

AluZinc

AluZinc staat voor aluminium en zink, gemengd in nagenoeg gelijke delen. Een uniek zilveren glinsterend laagje. 55% aluminium, 43% zink en een vleugje silicium (1,6%) harmoniëren perfect met het staal. Het resultaat? Aluzinc® combineert de sterkte van staal, de beschermende werking van zink en de stabiliteit van aluminium. 

De bescherming tegen corrosie is het resultaat van de gecombineerde werking van aluminium en zink.
Het aluminium beschermt het metaalsubstraat door tussen het oppervlak en de buitenlucht een schild te vormen. Deze aluminiumbuffer is uiterst stabiel omdat de bekleding van aluminiumoxide aan het oppervlak in de meeste omgevingen onoplosbaar is. Gevolg: een uitstekende weerstand tegen corrosie op lange termijn.
Het zink biedt dezelfde bescherming als bij verzinkt staal wanneer het staalsubstraat blootgesteld wordt (bijvoorbeeld bij toevallige krassen en kerven). In de praktijk wordt het zink aangetast en niet het staal, een verschijnsel dat bekend staat als kathodische bescherming.
Het gecombineerde effect van deze twee beschermingsmechanismen zorgt ervoor dat Aluzinc® een beter resultaat oplevert dan staalplaat die uitsluitend beschermd is met zuiver zink of zuiver aluminium.
Met een jarenlange observatie en productie-ervaring geeft ArcelorMittal op een Aluzinc® bekleding (AZ185) 30 jaar garantie tegen doorroesten.

NB. De zinkbloem, die tijdens de productie aan de oppervlakte van het Aluzinc materiaal ontstaat, kan variëren van 1.000 tot 1.800 "Spangles"per dm2. Door orders zoveel mogelijk uit 1 batch te produceren kunnen eventuele esthetische verschillen worden voorkomen.