Slaa van Asselt Klompenburg Nunspeet

Architectenbureau Slaa & van Asselt tekende voor de nieuwbouw van kantoor en werkplaats voor Klompenburg Bouw BV. De gebruiker van het pand wil in de nieuwbouw vakmanschap en ambacht laten zien. Ook wil het zich in een open werksfeer onttrekken aan de scheiding tussen werkplaats en kantoorpersoneel en het achterkamertjes imago.
Het pand is gelegen aan de rand van een bedrijventerrein, langs één van de hoofdverbindingswegen van en naar Nunspeet, in het overgangsgebied van woningbouw naar bedrijvigheid. 
In het ontwerpproces is het hoofdvolume scheefgedrukt. Door deze ingreep kon gespeeld worden met de belemmeringen vanuit het bestemmingsplan. Ook wordt hiermee een stuk dynamiek, beweging in het pand gebracht welke aansluit bij de continu aanwezige verkeersbewegingen voor het pand.

De gehele voorgevel van het kantoor is voorzien van een glazen gevel. Voor de gewenste “beschutting” is deze glazen gevel als het ware in het volume geschoven door toepassing van een fors overstek van 800mm van de gevel-/dakranden en een horizontale invulling van gevellamellen. Door deze ingreep wordt bovendien veel diepte en reliëf aangebracht in de gevel.

De schuine geveldelen van het kantoor zijn bekleed met natuurleien, terwijl de binnenzijde van de overstekken is afgewerkt met blank gelakte delen van mahonie.
De stalen gevelbekleding van de werkplaats is geleverd en gemonteerd door de HollandGroep te Nijkerk en is ook schuin geplaatst op de gevel om de hele belijning van het gebouw vast te houden en te versterken.

Slaa & van Asselt dingt met Klompenburg mee naar de titel:
"BNA-gebouw van het jaar 2012"


Terug