Ebbens Architecten Addcomm Amersfoort

Het gebouw voor Addcomm is een onderdeel van de reeks walprojecten in de geluidswal van het bedrijventerrein Vathorst in Amersfoort.
De walprojecten beschermen de achterliggende woonwijk tegen het verkeersgeluid van de Rijksweg A1 richting Amsterdam onder supervisie van landschapsarchitect Willem Oxener van de gemeente Amersfoort. 
Het gebouw Addcomm is ontwikkeld in opdracht van Smink beheer B.V. door Ebbens architecten uit Epe en is het tweede gebouw (1e gebouw is Saint Gobain) in een reeks van 3 gebouwen die samen het hoogwaardige bedrijventerrein Smink vormen in Amersfoort -Noord.
Het gebouwcomplex bestaat uit een kantoor van 1500 m2 zwevend op een bedrijfshal met een oppervlak van 6000 m2.
De dak- en gevelbekledingen van het hele complex zijn geleverd en gemonteerd door de HollandGroep uit Nijkerk.
De eerste vloer van het kantoor ligt op 11 meter boven maaiveld. Voor deze opgave is gekozen voor een staalconstructie in verband met de complexe structuur van het ontwerp.
De constructie is ontworpen door JVZ uit Deventer.
In het ontwerp is gekozen voor een zorgvuldige opbouw van plint, gevel en dakrand die een sterk beeld genereren. Een toekomstige uitbreiding zal bij deze ontwerpstrategie naadloos aansluiten bij het al bestaande gebouw. Een gebouw kan met eenvoudige middelen een architectonische meerwaarde krijgen door in het ontwerpstadium de thema’s kleur, materiaal, geleding, textuur en verhoudingen op een zorgvuldige wijze te onderzoeken en toe te passen in het ontwerp.

Ebbens Architecten dingt met Addcomm mee naar de titel:
"BNA-gebouw van het jaar 2012"

Terug