Ares Architecten Futurumshop Apeldoorn

Aan de rand van Apeldoorn heeft Ares Architecten op een markante plek een krachtig bedrijfspand ontworpen voor Futurumshop, een succesvolle online sportretailer.

 

Opvallend zijn niet alleen de grote glazen gevel over de volle breedte van het pand, de hoogte en de, door de HollandGroep uit Nijkerk, op maat gemaakte gevelpanelen, maar ook de muur van 12 zeecontainers. Deze muur doet niet alleen dienst als scheidingswand tussen het magazijn en de kantoren, maar vormt tegelijkertijd de facilitaire zone met onder andere een pantry, toiletten, bergruimte en een vergaderunit. 

 

De symboliek van het gebruik van zeecontainers heeft natuurlijk alles te maken met het type bedrijf: als webshop komen dagelijks duizenden artikelen binnen en worden dagelijks duizenden artikelen verstuurd. Een zeecontainer is het symbool van wereldhandel en de ‘ultieme doos’ om spullen in te verzenden.

 

Kenmerkend voor het pand is de kracht dat het uitstraalt door het gebruik van speciaal gevormde metalen panelen, waardoor de buitenkant een bijzonder aanzien heeft, zeker op een bedrijventerrein. Deze kracht wordt binnen nog benadrukt door het gebruik van ruwe materialen en het zichtbaar blijven van alle leidingen en constructies.

Ares Architecten dingt met de Futurumshop mee naar de titel:

"BNA-gebouw van het jaar 2012"


Terug