TNO Duurzame Veiligheid

10 / 02 / 2011
logo-TNO
dumebo
HollandGroep

HollandGroep biedt duurzame oplossing voor constructieve veiligheid van metalen gevels.

De vraag ?

Het bouwbesluit eist een constructieve veiligheid van 15 tot 50 jaar bij toepassing van metalen gevels.

Op grond van NEN 6700/6702 worden in het bouwbesluit eisen gesteld aan de veiligheid van bouwconstructies gedurende een referentieperiode van 15 jaar tot 50 jaar. 
Bij de toepassing van een onbehandelde standaardkwaliteit verzinkt staal in de vochtige zone van de spouw is een referentieperiode van 50 jaar niet haalbaar. Daarom wordt door TNO een additionele coating of een verhoogde zink laagdikte van Z600 of AZ350 aanbevolen. Lees meer.....


Magnelis; de innovatie !

Magnelis ZM250 (laagdikte 20 µm) presteert 10 x beter dan de door TNO aanbevolen kwaliteit Z600 (laagdikte 85 µm) en heeft bovendien een aantal belangrijke voordelen t.o.v. RVS en aluminium !

Superieure corrosieweerstand in vochtige chloride- of ammoniakhoudende omgeving. 

Uit de resultaten van een zoutneveltest van acht maanden is gebleken dat Magnelis ZM250, dankzij de unieke chemische samenstelling, een beduidend betere weerstand tegen corrosie biedt dan iedere andere standaard kwaliteit dompelverzinkt staal in een vochtige chloride- of ammoniak- houdende omgeving. Op het Magnelis ZM250 substraat was zelfs na 34 weken geen rode roest zichtbaar. Lees meer ...

Onze duurzame oplossing.....

 


Magnelis ZM250 is speciaal geschikt voor de toepassing van zetwerk en omega's in de vochtige zone van de spouw.
Daarom heeft SCH Holland b.v., als eerste Nederlandse fabrikant van omega-profielen en profielplaten voor dak en gevel, Magnelis voor u beschikbaar in de afmeting 1.250 x 1,00 mm.

Voor meer informatie omtrent de mogelijkheden kunt u vrijblijvend contact opnemen met Henk van Keulen of Evert van de Pol.   

Terug naar Overzicht