MagiZinc primeur voor SCH

16 / 08 / 2010
MagiZinc primeur voor SCH

MagiZinc®

SCH Holland b.v. beleefde onlangs de MagiZinc®- primeur, ter gelegenheid waarvan Henk van Keulen (bedrijfsleider SCH) uit handen van Erik Boonstra (accountmanager Corus) een heerlijke slagroomtaart in ontvangst nam.

Deze primeur heeft de HollandGroep te danken aan het feit dat SCH Holland b.v., als eerste producent van dak- en gevelbeplating in Nederland, een order voor het milieuvriendelijke MagiZinc® substraat plaatste.  Duurzaamheid en het gebruik van producten die minder grondstoffen gebruiken vormen voor deze keuze een belangrijke drijfveer.
MagiZinc® levert een substantiële bijdrage aan het milieu dankzij de vermindering van het zinkgebruik bij de fabricage.

MagiZinc® is een nieuwe metallische coating die wordt aangebracht in een continu proces op de verzinklijn. De metallische coating is gebaseerd op zink met toevoegingen van magnesium en aluminium.

MagiZinc® bestaat uit kristallen van zuiver zink omgeven door een eutectische fase van MgZn2/Zn en Al. Een oxide laag wordt gevormd wanneer het oppervlak wordt blootgesteld. De oxidelaag vormt een stabiele barrièrelaag die de corrosiesnelheid sterk verlaagt.


Meer informatie over MagiZinc® treft u op het MagiZinc®-productblad.
Terug naar Overzicht