Roofine & Structuurmat

17 / 12 / 2010
Afbeelding 009
roofine principe

Isover Roofine P35

Speciaal voor toepassing in een warmdak-constructie i.c.m. het FERO daksysteem vragen wij uw aandacht voor Roofine P35 van Isover.
Isover Roofine P35 is een lichte, stevige, onbeklede glaswolplaat, die bij uitstek geschikt is voor het thermisch isoleren van geprofileerde stalen daken.
Productvoordelen
• hoge isolatiewaarde, λ-declared: 0,035 W/mK
• lichtgewicht product, slechts ca. 5 kg per plaat (50mm)
• onbrandbaar, klasse A2 volgens EN13501-1
• stevige plaat
• eenvoudig aan te brengen met verspringende naden, voorkomt warmtelekken
• lage waterabsorptie

Isover Roofine P35 is een duurzaam product bij uitstek. Toepassing van isolatie bespaart veel energie en beperkt de uitstoot van schadelijke broeikasgassen, zoals CO2. 
Als grondstof van de productie van Isover Roofine wordt voor meer dan 75% gebruik gemaakt van gerecycled glas. Isover werkt er bovendien voortdurend aan om haar emissies te verminderen, afval te sorteren en te recyclen en haar water- en energieverbruik te verminderen.
Isover roofine kan in principe een oneindig aantal keren worden gerecycled tot nieuw isolatiemateriaal.

Meer informatie over de toepassing van Isover Roofine P35 i.c.m. het METRO daksysteem treft u in het Roofine-productblad.

FERO-Structuurmat

Condensatie aan de onderzijde van uw metalen dakconstructie, als gevolg van nachtelijke uitstraling, tast de isolatiewaarde en de levensduur van uw dak onnodig aan.
Sinds kort hebben wij de FERO-structuurmat in huis om de vochtfilm, die zich via condensatie aan de onderzijde van het staal vormt, af te voeren. De toepassing van de structuurmat is bij uitstek geschikt i.c.m. prefab dakplaten van bijvoorbeeld IsoBouw, Opstalan of Unidek.
Het volledig uittimmeren van een geventileerde onderconstructie (zoals gebruikelijk bij de meeste non-ferro metalen) behoort daarmee definitief tot het verleden, want met de tussenliggende structuurmat kan het FERO-systeem direct op het dakbeschot worden aangebracht.
Daarnaast kan de FERO-structuurmat tot wel 14 decibel aan geluidstrillingen reduceren.
De FERO-structuurmat bestaat uit een mat van zwarte stugge kunststof krullen, die is bevestigd op een dampopen en tevens waterkerende vlieslaag.
De vele kunststof krullen drainen het vocht naar beneden tot op de waterkerende laag die het vocht vervolgens afvoert naar de goot.
FERO-structuurmat is altijd voorzien van een zelfklevende butyl plakstrip waardoor vocht niet tot in de onderconstructie kan doordringen. Desalniettemin adviseren wij om geen tegennaden te creëren, maar de structuurmat altijd dakpansgewijs te leggen.

Meer informatie over de toepassing van de Structuurmat i.c.m. het FERO daksysteem treft u in het Structuurmat-productblad.

Terug naar Overzicht