Onze integrale aanpak

12 / 02 / 2010
Metaalbouwsystemen op maat-1

Wij werken volgens een integrale methode....

Gebouwen met voorgelakte stalen dak- en gevelsystemen hebben een uitstekende duurzaamheid, mits ze goed zijn ontworpen en gerealiseerd.
“In de praktijk merken we dat de kennis van details een welkome aanvulling is op de creativiteit van architecten. Door onze ervaring met het ontwikkelen van details kennen we alle mogelijkheden en kunnen we creatieve ideeën van architecten vaak snel voorzien van een haalbare concrete uitwerking in detail.
De HollandGroep draagt verder bij aan dat hoge niveau door te werken volgens een integrale methode voor het ontwerp van dak- en gevelsystemen. De integrale methode realiseert de HollandGroep met haar drie zusterbedrijven; ingenieursbureau PIB Holland, walserij SCH Holland (geprofileerd voorgelakt staal) en “maatwerkplaats” SBC Holland (bi-modulaire sandwichpanelen). “Met PIB Holland ontwikkelen we concepten voor het ontwerpen van dak- en gevelsystemen. We adviseren onder meer op het gebied van details, materiaal- en coatingkeuze en profieltype. Doordat PIB nauw samenwerkt  met onze productiebedrijven SCH en SBC beschikt het ingenieursbureau altijd over ervaring met de nieuwste kleuren, technieken en materialen waardoor we innovatieve en projectspecifieke oplossingen kunnen aandragen.
 

Een voorbeeld van succesvolle samenwerking: 

Architect  Ansems uit Amersfoort maakte gebruik van de diensten van de HollandGroep bij de realisatie van zijn in het oog springende ontwerp voor het bedrijfspand voor Reproka Visuele Communicatie en kledingmerk GANT op bedrijventerrein Vathorst te Amersfoort. “Geïnspireerd door een project in de Manual Bouwen met Colorcoat® van Corus kwam hij bij ons terecht. De lat heeft van meet af aan hoog gelegen, maar door vanaf de conceptfase industriële- en maatwerkproducten optimaal met elkaar te combineren, de systemen vervolgens in eigen huis te produceren en tegen een vooraf overeengekomen prijs te monteren, konden we hem verzekeren van een op maat gesneden metaalbouwsysteem met een zeer gunstige prijs/kwaliteitsverhouding.”
Terug naar Overzicht