MDG/Dumebo-DWS Richtlijn

01 / 07 / 2003
HPIM3013

Dumebo DWS 

is de branchegroep van bedrijven die zich structureel bezig houden met het leveren en/of monteren van metalen gevel- en daksystemen. De branchegroep richt zich op:
  • het behartigen van de collectieve belangen van de aangesloten bedrijven,
  • het bevorderen van het imago van de bedrijfstak,
  • het bevorderen van de kwaliteit en de professionaliteit van de branche,
 
De ca. 60 leden van Dumebo DWS zijn stabiele, professionele bedrijven die minstens drie jaar bestaan en hun financiële en fiscale zaken goed geregeld hebben.
Alle bedrijven zijn tevens lid van de Metaalunie en houden zich structureel bezig met het leveren en/of monteren van metaalplaat voor dak- en wandconstructies.
Het zijn betrouwbare bedrijven die aantoonbaar bewezen hebben projecten naar tevredenheid van hun opdrachtgevers te kunnen voltooien. Daartoe beschikken zij over goed opgeleid personeel en een professioneel opleidingenbeleid.
In 2006 hebben de leden van Dumebo DWS besloten de Kwaliteitsrichtlijn Metalen Gevels- en Daken als standaard te hanteren. Kwaliteit krijgt daarmee een gezicht. Opdrachtgevers en architecten kunnen er daardoor op vertrouwen dat zij samenwerken met bedrijven die verstand hebben van Dak- en gevelsystemen en zo het gewenste resultaat kunnen realiseren.
 

MDG - Dak en Gevelsystemen zoals het hoort!

Metalen gevels en daken worden sinds een geruime periode op grote schaal in Nederland toegepast en zijn uitgegroeid tot één van de belangrijkste bouwproducten. Zowel damwandplaten als sandwichpanelen.
Deze groei in metaalbouw was o.a. de aanleiding tot oprichting van MDG (Vereniging Toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen) in 1999. MDG vertegenwoordigt een ruime meerderheid van de bedrijven uit de dak- en gevelbranche in Nederland en België.
Binnen de vereniging is de markt vertegenwoordigd in drie zogenaamde ‘bloedgroepen’:
  • Leveranciers/producenten van dak- en gevelproducten;
  • Leveranciers/producenten van isolatiematerialen;
  • Leveranciers/producenten van bevestigingsmaterialen.
Er zijn circa 35 bedrijven lid van MDG en om haar doelstellingen te bereiken werkt MDG nauw samen met andere organisaties in de branche.
Terug naar Overzicht